De FIA voert vanaf de GP van China strengere tests uit op doorbuigende achtervleugels. Teams krijgen tijdelijk meer speelruimte, maar vanaf Japan gelden de definitieve regels.
Vanaf de Grand Prix van China worden de tests op doorbuigende achtervleugels verder aangescherpt. De FIA nam dit besluit na het analyseren van camerabeelden en tests in hun eigen faciliteit tijdens het raceweekend in Melbourne. De beelden, vastgelegd met speciaal door de FIA aangevraagde camera's, werden opgenomen tijdens de vrije trainingen op Albert Park. Op basis van deze beelden en de testresultaten concludeert de FIA dat strengere controles nodig zijn. Daarom worden in China aanvullende tests ingevoerd, met een specifieke aanscherping van artikel 3.15.17. Als onderdeel van een strenge aanpak van teams die aerodynamische elasticiteit op een ongewenste manier uitbuiten, vertelde de FIA teams in de winterstop dat het strengere belastingstests zou opleggen voor zowel de voor- als achtervleugels. Vanaf de GP van Spanje wordt het doorbuigen van de voorvleugel strenger gecontroleerd, terwijl de doorbuiging van de bovenkant van de achtervleugel en de beam wing vanaf Australië al strenger getest worden.
Na het raceweekend in Melbourne heeft de FIA besloten de regels voor de achtervleugel aan te scherpen voor de Grand Prix van China. Teams maakten nog steeds te veel gebruik van de flexibiliteit van de vleugels. Daarom wordt de maximale opening tussen het hoofdvlak en de achtervleugelklep verkleind van 2 mm naar 0,5 mm bij een belasting van 75 kg. Omdat de teams weinig tijd hebben om de vleugels aan te passen, geldt in China een iets soepelere regel. Tijdens de Grand Prix in Shanghai mag de opening nog 0,75 mm zijn. Vanaf de race in Japan wordt dit teruggebracht naar 0,5 mm.

Lees ook: Haas-coureurs verrast door gebrek aan pace in Australië
Lees ook: Sauber begint sterk aan 2025